Είδη διαθέσιμων ορθοδοντικών μηχανισμών

Ο Ορθοδοντικός μας ενημερώνει για τα είδη των διαθέσιμων Ορθοδοντικών μηχανισμών.

Τι είναι τα Ορθοδοντικά γλωσσικά σιδεράκια;
Τα Ορθοδοντικά γλωσσικά σιδεράκια τοποθετούνται στο πίσω μέρος των δοντιών, έτσι ώστε να είναι σχεδόν αόρατα, ενώ παράλληλα μετακινούν διακριτικά τα δόντια σας στη σωστή θέση, μεταμορφώνοντας το χαμόγελο, το πρόσωπο και την αυτοπεποίθησή σας.
Οι περισσότεροι Ορθοδοντικοί ασθενείς που θα ακολουθήσουν αυτή τη μέθοδο, θα δουν τα σημαντικά αποτελέσματα αρκετά γρήγορα, μια και πρόκειται για Ορθοδοντική θεραπεία που λειτουργεί είκοσι τέσσερις ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα με τα δόντια να εμφανίζονται αρκετά ίσια μετά από λίγες μόνο εβδομάδες.

Πλεονεκτήματα
Τα γλωσσικά Ορθοδοντικά σιδεράκια προσφέρουν πολλά μεγάλα οφέλη πέρα από την σχεδόν αόρατη εμφάνισή τους. Όπως και τα παραδοσιακά σιδεράκια έτσι και τα γλωσσικά σιδεράκια, μας επιτρέπουν τον βέλτιστο έλεγχο μιας Ορθοδοντικής θεραπείας, καθώς κάθε ένα άγκιστρο προσαρμόζεται σε κάθε μεμονωμένο δόντι για να διορθώσει τις όποιες αποκλίσεις αυτό παρουσιάζει.

Τι είναι τα σταθερά Ορθοδοντικά σιδεράκια (μεταλλικά ή και διάφανα);
Για ασθενείς που χρειάζονται Ορθοδοντική θεραπεία που λειτουργεί είκοσι τέσσερις ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα, συνιστώνται σταθερά σιδεράκια με τα οποία θα επιτευχθούν τα καλύτερα αποτελέσματα.
Τα σταθερά σιδεράκια αποτελούνται από μεταλλικά άγκιστρο, τα οποία στερεώνονται σε κάθε δόντι και συνδέονται μεταξύ τους με σύρμα. Υπάρχει διαθέσιμη μια μεγάλη ποικιλία διαφορετικών τύπων σταθερού άγκιστρου, όπως για παραδοσιακά τα μεταλλικά σιδεράκια που μπορούν να τοποθετηθούν στο μπροστινό μέρος των δοντιών σας , κεραμικά σιδεράκια που έχουν μια λευκή εμφάνιση η διάφανη αντί του μετάλλου.
Υπάρχει μεγάλη ποικιλία ορθοδοντικών μηχανισμών που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όταν σχεδιάζουμε το θεραπευτικό σας σχέδιο που μας επιτρέπει να δημιουργούμε πραγματικά ατομικές θεραπείες για τις ανάγκες σας.

Ποια σταθερά σιδεράκια είναι κατάλληλα για μένα;
Ένα βασικό πλεονέκτημα των σταθερών ορθοδοντικών αγκίστρων είναι ότι, καθώς δεν μπορείτε να τα απομακρύνετε κατά τη διάρκεια της θεραπείας, δεν θα διακινδυνεύσετε να ξεχάσετε να τα επαναφέρετε και να καθυστερήσετε την πρόοδό σας. Όσο για το είδος των σταθερών στηριγμάτων που θα επιλέξετε, η απόφαση εξαρτάται από εσάς και τον Ορθοδοντικό.
Τα διάφανα ορθοδοντικά σιδεράκια μπορεί να είναι μια πολύ καλή επιλογή για τους ασθενείς που ανησυχούν για την εμφάνιση και την εικόνα που θα έχουν τα σιδεράκια τους, καθώς το χρώμα των στηριγμάτων συνδυάζεται με το χαμόγελό σας.
Και πάλι ο Ορθοδοντικός θα σας βοηθήσει να επιλέξετε αν αυτό το υλικό καλύπτει τις ανάγκες σας ἠ θα πρέπει να δείτε τα αόρατα Ορθοδοντικά γλωσσικά σιδεράκια.
Τα γλωσσικά Ορθοδοντικά σιδεράκια είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους χρειάζονται κάτι πιο σύνθετο από μια απλή ευθυγράμμιση των δοντιών τους, αλλά προτιμούν την ιδέα των σχεδόν αόρατων Ορθοδοντικών στηριγμάτων. Αυτά είναι τοποθετημένα στο πίσω μέρος των δοντιών σας, έτσι ώστε σχεδόν κανείς να μην μπορεί να διακρίνει ότι τα φοράτε.

Διαφανείς νάρθηκες
Οι διαφανείς νάρθηκες είναι ειδικά σχεδιασμένοι να ταιριάζουν στα δόντια σας, σαν ένα προστατευτικό δοντιών ή μια διαφανής συγκράτηση, για διακριτική ευθυγράμμιση των δοντιών.

Οι διαφανείς νάρθηκες είναι τελικά κατάλληλοι για μένα;
Πολλοί ασθενείς επιλέγουν διαφανείς νάρθηκες καθώς είναι ελάχιστα ορατοί.
Αφορούν πάρα πολύ πειθαρχημένους ασθενείς και πρέπει να φοριούνται περίπου 20 ώρες την ημέρα.
Μπορούν να αφαιρεθούν άμεσα όταν χρειαστεί, κατά τη διάρκεια φαγητού, ποτού ή το πλύσιμο των δοντιών. Θα χρειαστούν βέβαια όπως και στα αόρατα Ορθοδοντικά γλωσσικά σιδεράκια μερικές μέρες για να τον συνηθίσετε και γενικά θα πρέπει να είστε σε θέση να μιλάτε κανονικά ενώ τον φοράτε.
Ο Ορθοδοντικός νάρθηκας είναι μια εναλλακτική λύση για τους ασθενείς με απλούστερες απαιτήσεις στο ίσιωμα των δοντιών. Για πιο σύνθετα θεραπευτικά προγράμματα όπως θεραπείες με εξαγωγές δοντιών, ο διαφανής Ορθοδοντικός νάρθηκας μπορεί να μην είναι η πιο αποτελεσματική επιλογή θεραπείας για εσάς.

Ορθοδοντική συγκράτηση
Εφόσον αφαιρεθούν τα σιδεράκια, θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση για τη σωστή διατήρηση του Ορθοδοντικού αποτελέσματος των δοντιών σας, η ορθοδοντική συγκράτηση την οποία οφείλετε να φοράτε.
Οι Ορθοδοντικοί υιοθετούμε μια αρκετά αυστηρή προσέγγιση όσον αφορά τη διατήρηση του αποτελέσματός σας, διότι γνωρίζουμε ότι η θεραπεία είναι μια μεγάλη χρονική και οικονομική επένδυση.
Τοποθετούνται σταθεροί μηχανισμοί συγκράτησης που είναι προσαρτημένοι πίσω από τα μπροστινά δόντια κυρίως στη κάτω γνάθο.
Επίσης κατασκευάζεται στα μέτρα σας, μασελάκι που καλύπτει ολόκληρο το οδοντικό τόξο της άνω γνάθου. Μετά τη θεραπεία συνιστούμε να φοριούνται οι νάρθηκες αυτοί καθόλη τη διάρκεια της νύχτας.
Μέσω αυτού του επιπέδου πρόσθετης φροντίδας, ελπίζουμε να διατηρήσουμε όλα τα Ορθοδοντικά αποτελέσματα και όλους τους ασθενείς μας ευτυχείς και υγιείς και να προστατεύσουμε την επένδυση που έχει γίνει σε χρόνο και σε χρήμα.
Παρατηρούμε αρκετά συχνά μεγάλο αριθμό ενήλικων Ορθοδοντικών ασθενών που είχαν Ορθοδοντική θεραπεία κατά τη διάρκεια της παιδικής τους ηλικίας, να εμφανίζουν κάποια υποτροπή αργότερα. Καθώς μεγαλώνουμε, τα δόντια αλλάζουν θέση.
Οι Ορθοδοντικοί γνωρίζουμε ότι οι ασθενείς μας εκτιμούν τη θεραπεία τους και πάντα θέλουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κρατήσουμε τα δόντια στη νέα, αρμονική θέση τους.
Το να φοράτε τον Ορθοδοντικό νάρθηκα νυκτός και την μόνιμη στήριξη, είναι εξαιρετικά σημαντικοί παράγοντες για να διατηρηθεί σωστά η ευθυγράμμιση των δοντιών.
Υπάρχουν και πολλοί άλλοι σημαντικοί λόγοι που ο Ορθοδοντικός θέλει να προστατέψει τα δόντια με αφαιρούμενα προστατευτικά μασελάκια, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας των επιφανειών των δοντιών σε ασθενείς που τρίζουν τα δόντια τους.