Συμβουλές μετά την επέμβαση

Αγαπητοί γονείς / ασθενείς
Πρέπει να γνωρίζετε ότι η διαδικασία της διατήρησης του ορθοδοντικού αποτελέσματος είναι εξίσου σημαντική με αυτή της ίδιας της θεραπείας.
Η μετακίνηση των δοντιών κατά τη διάρκεια μιας ορθοδοντικής θεραπείας συσσωρεύει τάσεις και δυνάμεις στους ιστούς που στηρίζουμε τα δόντια. Το αποτέλεσμα της συσσώρευσης αυτής είναι τα δόντια να τείνουν να μετακινηθούν σε άλλη θέση από την ιδανική.
Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει απαραιτήτως μετά τη θεραπεία να υπάρχει η περίοδος της διατήρησης του αποτελέσματος.
Στη περίοδο αυτή ο ασθενής οφείλει να κάνει τρεις βασικές ενέργειες:
1. Να χρησιμοποιεί τις σταθεροποιητικές συσκευές που του έχουν δοθεί για διάστημα τριών τουλάχιστο ετών. Η χρήση αφορά τις ώρες που βρίσκεται ο ασθενής στο σπίτι ακόμα και οσοσδήποτε κατά τη διάρκεια του ύπνου. Από τη διαδικασία εξαιρούνται ο χρόνος κατά τη διάρκεια του φαγητού. Ο ασθενής οφείλει να βουρτσίζει τα δόντια του καλά μετά από κάθε γεύμα όπως επίσης και το μηχανισμό (μασελάκι) που του έχει δοθεί, πριν τον ξαναχρησιμοποιήσει.

Σε περίπτωση διακοπής τις διαδικασίας αυτής τα δόντια θα χάσουν τη τέλεια θέση τους.

2. Να προσέρχεται στα ραντεβού των επανελέγχων όπως του έχει ζητηθεί, Ο επανέλεγχος είναι ιδιαίτερα σημαντικός και περιλαμβάνει συγκεκριμένες ερωτήσεις και ελέγχους που πρέπει να πραγματοποιούνται.

3. Ο ασθενής τέλος οφείλει να συνεχίζει να τηρεί πιστά το πρόγραμμα υγιεινής που του έχει προταθεί κατά τη διάρκεια της θεραπείας, να επισκέπτεται τον γενικό οδοντίατρο για τυπικούς ελέγχους και καθαρισμό τουλάχιστο μια φορά το χρόνο, και να ενημερώνει το ιατρείο μας για οποιοδήποτε συμβάν (απώλεια ή θραύση μηχανισμού, αποκόλληση σταθεροποιητικού σύρματος, κακή εφαρμογή μηχανισμού κ.τ.λ.)

Τέλος η τακτική επίσκεψη στο ιατρείο την ημέρα και την ώρα που ορίζει το ραντεβού σας είναι εξαιρετικά σημαντική. Σε περίπτωση κολλήματος παρακαλείστε να ενημερώνεται το ιατρείο τουλάχιστο 2 ημέρες νωρίτερα ώστε η αλλαγή να γίνεται εγκαίρως και για το κοντινότερο δυνατό διαθέσιμο χρόνο.
Παρακαλείστε για αλλαγές ραντεβού καλέστε στο 2310 858227 ώρες 16:30 με 21:30

Είμαστε πάντα στη διάθεση σας για την επίλυση οποιασδήποτε απορίας και προβλήματος.