Συμβουλές για νέους ασθενείς

Αγαπητοί γονείς/ασθενείς
Πρέπει να γνωρίζετε ότι η επιτυχής έκβαση μιας ορθοδοντικής θεραπείας βασίζεται στην από κοινού σωστή συνεργασία του γιατρού με τον ασθενή και τους γονείς.
Μόνο όταν υπάρχει σωστή συνεργασία μεταξύ του ορθοδοντικού του ασθενή και των γονέων επιτυγχάνονται πιο σύντομα τα καλύτερα αποτελέσματα.
O ρόλος του γιατρού κυριαρχεί μέσα από τη σωστή διάγνωση, το λεπτομερώς οργανωμένο σχέδιο θεραπείας και στρατηγική αλλά και την σωστή εφαρμογή των κατάλληλων τεχνικών.
Ο ασθενής από τη μεριά του πρέπει να γνωρίζει ότι τα γερά δόντια είναι απαραίτητη προϋπόθεση για μια επιτυχημένη και ευχάριστη ορθοδοντική θεραπεία.
Η καλή φροντίδα του στόματος είναι απαραίτητη κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Αυτό σημαίνει ότι οφείλει να πλένει αποτελεσματικά και όπως του έχει υποδειχθεί τα δόντια του.
Η συχνότητα του βουρτσίσματος πρέπει να είναι τουλάχιστο 3 φορές την ημέρα, μια φορά δηλαδή μετά από κάθε βασικό γεύμα, αποφεύγοντας ενδιαμέσως την κατανάλωση γλυκών.
Το βούρτσισμα πρέπει να έχει διάρκεια τουλάχιστο τριών λεπτών κάθε φορά. Τα σιδεράκια και τα δόντια πρέπει να είναι πάντα πολύ καθαρά.
Συμπληρωματικά ο ασθενής πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός με τις τροφές που καταναλώνει. Σκληρές τροφές όπως ξερό ψωμί, σκληρό κρέας, ξηροί καρποί, μπισκότα, παξιμάδια κ.τ.λ. καθώς και κολλώδεις τροφές όπως καραμέλες και τσίχλες, μπορούν να προκαλέσουν αποκόλληση και θραύση των μηχανισμών με αποτέλεσμα μια καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της θεραπείας.
Χρήσιμες συμβουλές
Για τα δύσκολα σημεία χρησιμοποιήστε τις ειδικές μεσοδόντιες οδοντόβουρτσες.
Οι τρίχες της οδοντόβουρτσας πρέπει να είναι μαλακές.
Προσπαθήστε να τρώτε «κανονικό φαγητό» αντί σνακ κ.λ.π.
Αποφύγετε όσο το δυνατό τη ζάχαρη.
Ο ρόλος των γονέων είναι εξίσου σημαντικός σε όλη τη διαδικασία.
Η επίβλεψη και υποστήριξη του ασθενή για την εφαρμογή των οδηγιών που του έχουν δοθεί είναι παράμετρος μεγάλης σημασίας.
Η συμπαράσταση, η στοργή, ο φιλικός διάλογος είναι η καλύτερη βοήθεια για τον μικρό ορθοδοντικό ασθενή.
Η επιβράβευση του παιδιού κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς του ή όταν καταφέρει το στόχο του είναι η καλύτερη προσέγγιση. Αντίθετα, το μάλωμα και οι τιμωρίες είναι η χειρότερη οδός. Σε επίμονες καταστάσεις ο ορθοδοντικός μπορεί να υποστηρίξει την προσπάθεια των γονέων.
Τέλος η τακτική επίσκεψη στο ιατρείο την ημέρα και την ώρα που ορίζει το ραντεβού σας είναι εξαιρετικά σημαντική. Σε περίπτωση κολλήματος παρακαλείστε να ενημερώνεται το ιατρείο τουλάχιστο 2 ημέρες νωρίτερα ώστε η αλλαγή να γίνεται εγκαίρως και για το κοντινότερο δυνατό διαθέσιμο χρόνο.
Παρακαλείστε για αλλαγές ραντεβού καλέστε στο 2310 858227 ώρες 16:30 με 21:30
Είμαστε πάντα στη διάθεση σας για την επίλυση οποιασδήποτε απορίας και προβλήματος σας λειτουργώντας σαν ομάδα για ένα τέλειο αισθητικά και λειτουργικά ορθοδοντικό αποτέλεσμα.