Πότε είναι απαραίτητη η ορθοδοντική θεραπεία;

Η Ορθοδοντική θεραπεία είναι απαραίτητη σε περιπτώσεις με οδοντικές, σκελετικές και λειτουργικές ανωμαλίες του στόματος. Ο ορθοδοντικός για την κάθε περίπτωση ξεχωριστά θα πρέπει να διευθετήσει τα δόντια και τις γνάθους σε αρμονικές θέσεις ώστε να επιτύχει ένα ή περισσότερους από τους πιο κάτω στόχους:

1. Βελτίωση της ικανότητας της μάσησης.
2. Βελτίωση της ικανότητας για σωστή ομιλία.
3. Βελτίωση των συνθηκών για σωστή στοματική υγιεινή µε συνέπεια λιγότερα μελλοντικά προβλήματα στα δόντια και ούλα και μεγαλύτερη διάρκεια παραμονής τους στο στόμα.
4. Βελτίωση της αισθητικής του προσώπου και ιδιαίτερα του χαμόγελου.
5. Απόδοση μιας σωστής σχέσης δοντιών που οδηγεί σε μια ιδεώδη λειτουργία του στοματογναθικού συστήματος. Αυτό συνεπάγεται πολύ λιγότερα οδοντιατρικά προβλήματα για το υπόλοιπο της ζωής του ατόμου.
6. Διευκόλυνση του γενικού οδοντιάτρου των άλλων ειδικοτήτων καθώς και καλύτερη πρόγνωση κατά την εκτέλεση των οδοντιατρικών εργασιών (σφραγίσματα, γέφυρες, οδοντοστοιχίες, θεραπείες των ούλων και του περιοδοντίου) µε τη διευθέτηση των δοντιών και τη λειτουργική αποκατάσταση του στόματος.
7. Περιορισμός πιθανότητας καταγμάτων δοντιών ιδίως όταν αυτά προβάλλουν έξω από τα χείλη, κυρίως σε νεαρά άτομα.
8. Περιορισμός πιθανότητας εμφάνισης προβλημάτων στην κροταφογναθική άρθρωση, δηλαδή την περιοχή σύνδεσης της κάτω γνάθου µε το κρανίο.
9. Όμορφο χαμόγελο και πιο ευχάριστο πρόσωπο µε συνέπεια την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης του ατόμου.

Θέλετε να μάθετε πως μπορούμε να βοηθήσουμε στην δική σας περίπτωση;

Καλέστε τώρα στο 2310-858227 και κλείστε ραντεβού, ώστε να βρούμε την λύση που ταιριάζει σε εσάς.